Driemaal hoera voor de komst van 4G: onze telefoons werken sneller, beter en effectiever. Applicaties werken beter dan tevoren, hoewel dat ook kan leiden tot snel(ler) verbruik van je data. Omdat de meeste providers werken met een limiet op je databundel kun je ook met 4G binnen no time door je bundel heen zijn. Heel fijn natuurlijk, al die snelle applicaties, maar die bundel mag best even blijven toch? Daarom hebben we een paar tips voor je verzameld hoe je je databundel kunt ‘besparen’ bij het gebruik van 4G

Pushberichten uitschakelen

Hoewel pushberichten niet de grootste slurpers van data zijn zul je toch verschil merken wanneer je ervoor kiest om pushberichten uit te zetten. Dit kun je doen bij de instellingen van je telefoon. Op die manier ververst je telefoon niet continu applicaties zoals je e-mail, social media en andere apps. Hiermee bespaar je overigens ook batterij! Win-winsituatie dus.

Gebruik WiFi

De tweede tip ligt nogal voor de hand, maar wordt toch vaak vergeten: gebruik WiFi waar dat mogelijk is. Vandaag de dag heb je op de gekste plekken vaak een WiFi-verbinding. Wist je bijvoorbeeld dat je in grote steden (ook in het buitenland) ‘stadswifi’ hebt? Zorg er wel voor dat je dergelijke verbindingen alleen gebruikt om bijvoorbeeld de weg op te zoeken of een appje te versturen en niet om je bankrekening eens flink onder handen te nemen.

Streamingdiensten

De grootste dataslurper is een applicatie zoals Netflix of Spotify. Onderweg op de fiets muziek luisteren of een filmpje kijken in de trein is heerlijk, maar je wordt minder blij wanneer je daarna je databundel ziet. Gelukkig hebben veel streamingdiensten een optie waarbij je hele afspeellijsten en films offline kunt zetten! Doe dit dus wanneer je verbinding hebt met WiFi zodat je onderweg optimaal kunt genieten van toffe muziek en films zonder dat je bundel eraan gaat.

Meer tips omtrent dit onderwerp vind je op MobielAbonnement.nl.