Samsung Galaxy S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 Edge zal waarschijnlijk de volgende high-end smartphone van Samsung zijn. Samsung heeft nog niets over het toestel bekend gemaakt, alle informatie over de S7 Edge is gebaseerd op geruchten en verwachtingen. De smartphone zal de Galaxy S6 Edge opvolgen. De S6 Edge was de eerste smartphone met een beeldscherm dat gebogen is aan twee kanten. Het ontwerp was stijlvol en het toestel werd erg succesvol. Miljoenen exemplaren van de S6 Edge zijn door Samsung verkocht. De S7 Edge zal beschikken over diverse verbeteringen, zoals een verbeterde camera, beeldscherm en nieuwe functies.

Verwacht wordt dat de S7 Edge beschikt over een 5,2-inch Amoled beeldscherm met een QHD-resolutie van 1440 x 2560 pixels. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow met de TouchWiz-interface van Samsung en extra apps. Aan de achterzijde zal zich een 16-megapixel camera bevinden en de voorzijde is voorzien van een 5-megapixels camera.
Geruchten gaan de Force Touch aan de Galaxy S7 Edge zal worden toegevoegd. Deze techniek registreert hoe hard je op het beeldscherm drukt waarna diverse acties worden uitgevoerd. Samsung zou voor de S7 een eigen core-ontwerp willen gebruiken voor de processor. Prestaties zouden hierdoor moeten verbeteren. Voor de camera zou er een IMX300-sensor van Sony worden gebruikt. De geluidskwaliteit wordt verbeterd door de high-end audiochip waar het toestel van zal worden voorzien. De releasedatum van de S7 Edge is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de smartphone in februari van 2016 worden onthuld waarna de release plaats vindt rond maart of april 2016. Wat de adviesprijs van het toestel is, is ook nog niet bekend. Naar verwachting zal het toestel zo’n 800 euro gaan kosten gelet op de prijzen van andere Samsung smartphones.

Bron: http://www.samsunggalaxys7abonnement.net/