Walkie talkies

Walkie talkies zijn apparaten, waarmee je kunt communiceren. Tot op welke afstand dit mogelijk is, verschilt per walkie talkie. Sommige zijn nog te bereiken tot een afstand van 10 km, terwijl de andere niet meer werkt na 3 km.  Het is heel handig, want je hebt er geen internetverbinding voor nodig. Meestal is de verbinding ook nog eens heel snel, waardoor je niet lang hoeft te wachten tot de ander antwoord geeft. Walkie talkies worden het meest gebruikt bij instellingen als: ambulances, het leger en de politie.

Positie walkie talkies op de markt

Als je kijkt naar een aantal jaren geleden, was de walkie talkie razend populair. Dit komt, omdat er toen nog niet zoveel smartphones op de markt waren. Tegenwoordig is de walkie talkie iets minder populair, maar het wordt nog steeds gebruikt, maar dan vooral door instellingen. De reden dat bepaalde instellingen walkie talkies gebruiken i.p.v. een smartphones, omdat een walkie talkie heel moeilijk af te luisteren is. Deze kun je bijna niet hacken, terwijl een smartphone zo gehackt kan worden. Ook is de verbinding sneller en heb je geen internet nodig. Dit zorgt ervoor dat je op diverse plekken bereik hebt, want als jij in het leger zit en ergens onder de grond probeert te communiceren. Dan is het bijna zeker dat het iet gaat lukken met een smartphone.

Diverse walkie talkies

Walkie talkies waren een aantal jaar geleden heel groot en er zat vaak een lange antenne op. Tegenwoordig zijn er ook hele kleine walkie talkies verkrijgbaar, deze zijn heel makkelijk om mee te nemen. Ook zijn er verschillende kleuren en merken beschikbaar. Jij kunt zelf kiezen welke je leuk vindt en wat bij jou past. Wilt u ook een walkie talkie kopen? Kijk dan op de website walkietalkie.nl. Hier vindt een overzicht van de beste walkie talkies!